Omgeving

Assen, de levendige hoofdstad van Drenthe, ligt in een aantrekkelijk esdorpenlandschap, waar het dorpje Witten ook toebehoord.
Het ontstaan van Assen is het gevolg van de stichting van het klooster Sancta Maria de Campe in 1260. In 1809 krijgt Assen van de bezoekende koning Lodewijk Napoleon de rang van stad.

Witten is een dorpje grenzend aan de zuidelijke kant van Assen. We genieten hier van de vrijheid van het buiten wonen, maar ook van de voordelen om nabij een stad te wonen. Het centrum van Assen ligt op 5.4 km afstand (ong. 20 minuten fietsen naar hartje centrum).
Assen, een goede keus. Een aantrekkelijk winkelcentrum en goede voorzieningen om

te parkeren, maken Assen tot een stad waar het goed vertoeven is.
Een supermarkt en een chinees restaurant liggen op 2.5 km van de camping. 

Als je bij ons de straat uit rijdt/loopt naar links, komt u na 750 meter, bij het recreatiegebied “Baggelhuizen” (62 ha).

Deze plas bestaat uit twee gedeelten. Het ene gedeelte is diep(er). U kunt  hier surfen, zwemmen, op het strandje liggen. Het andere deel is ondiep, heeft een strand met speeltoestellen en is geschikt voor recreëren met kinderen. Voor kleinere kinderen is een deel van de plas afgezet met drijflijnen. De plas heeft een geleidelijk aflopende oever, veilige onderwaterbodem. Toiletten en afvalbakken aanwezig.  Achter deze plas bevindt zich de forellenvijver en een fietscrossbaan. Rechts van de fietscrossbaan ligt het voormalige motorcrossterrein. Deze wordt al jaren niet meer voor dit doeleinde gebruikt en is inmiddels een mooi wandel terrein geworden, waar je heerlijk kan dwalen over brede zandpaden en heide. Aan de linkerkant van de Baggelhuizerplas ligt het 50 hectare tellende Witterholt, in de volksmond wordt het echter het Pelinckbos genoemd. Hier kun je een heerlijke boswandeling maken. Het bos is een lange tijd niet toegankelijk geweest, sinds enkele jaren opengesteld voor publiek.

Als je bij ons naar rechts de straat uitrijdt, ziet u de TT- baan en het Jeugd verkeerspark Assen liggen. Onze camping is ook een goed uitgangspunt voor het maken van fietstochten. En voor een mooi mountainbike parcour kun je prima, langs en om de plas, door het bos of over het voormalig oefenterrein.

Midden in Assen ligt het 109 hectare grote Asserbos (ten zuiden van het centrum) met waterpartijen, natuurpaden, volière, kinderboerderij en speelweide. Een deel van het bos behoort tot één van de oudste bossen van Nederland. Het klooster Maria in Campis (1260) is de eerst bekende eigenaar. Het is een zogeheten "sterrenbos", met zeer lange, rechte paden die elkaar hier en daar stervormig kruisen. Kinderboerderij De Hofstede is hier gevestigd.

Attracties in de omgeving

Voor meer informatie over Assen en activiteiten in de omgeving, kunt u ook de site van het VVV Assen www.vvvassen.nl en de Gemeente Assen www.assen.nl raadplegen.

Enkele evenementen & attracties uitgelicht

TT-Circuit
Op het TT Circuit in Assen is veel te beleven. Het TT Circuit Assen is een aantrekkelijk en overzichtelijk circuit voor de bezoekers. Een unieke sfeer.  Tijdens de Superbike & TT, is onze camping aangepast aan grotere getalen kampeerders. Wij hebben een feesttent staan, met een bar, muziek, tafels en banken. We verzorgen dan eten en drinken/drank. Ervaring heeft uitgewezen dat de tent en entourage voor veel gezelligheid zorgt (zie de foto-pagina)! Enkele evenementen op de TT baan zijn oa:

  • Superbike
  • A-style TT: MotoGP-klasse. Met méér dan 100.000 bezoekers op de wedstrijddag, is de TT van Assen al decennia lang het grootste ééndaagse sportevenement van Nederland. De TT staat in 2013 al 83 jaar voor traditie en een bomvolle wedstrijddag met alle klassen. Genoeg redenen om van de partij te zijn tijdens de Dutch TT van Assen, de Grand Prix van Nederland voor wegracemotoren.
  • British superbike
  • Ducati Club Nederland.
  • Landelijke motordagen. Motorrijders kunnen zich tijdens de Landelijke Motordagen & Open Paddock Event op het TT Circuit Assen in hun rijvaardigheid bekwamen.
  • Truckstarfestival: Het Truckstar Festival is met 2.000 vrachtwagens en 65.000 bezoekers het grootste transportfeest van Europa. Het evenement vindt plaats op het TT Circuit in Assen. Het Truckstar Festival is het leukste, grootste, maar vooral enige, echte chauffeursfeest in Nederland. Langs de baan staan twee dagen lang 2000 prachtige, blinkende vrachtwagens.
    Ook de ‘gewone’ bezoeker kijkt zijn ogen uit. Aan een dag heb je eigenlijk niet eens genoeg om alles te zien. Het Truckstar Festival is echt een evenement voor het hele gezin. Ideaal als dagje uit in de zomervakantie!
  • Gamma racing day (voorheen Rizla racing day) leuke dag voor het hele gezin, met allerlei facetten van de racesport en leuke demonstratie van bekende en onbekende coureurs.

Voor meer informatie van het TT Circuit Assen www.tt-assen.nl

Internationale Jeugdtour

ca. 700 deelnemers van 5 tot 16 jaar, uit 14 landen nemen deel aan Europa’s grootste jeugdwielerevenement.  Elk jaar biedt het evenement weer 6 dagen top- en breedtesport in en om Assen.  Onze camping ligt op 3.76 km afstand van de start. Voor meer informatie:  www.jeugdtourassen.nl

Drentse Fiets4daagse

Vier dagen fietsen langs mooie routes. U ontdekt wat Drenthe u allemaal voor moois te bieden heeft: bossen, heidevelden, zandverstuivingen, schaapskuddes, prehistorische hunebedden, prachtige brinkdorpen en bezienswaardigheden. Onze camping ligt op 3.76 km afstand van de start.

Voor meer informatie: www.fiets4daagse.nl

De Nieuwe Kolk

De Nieuwe Kolk in Assen heeft iedere dag wel iets te bieden! Of het nu gaat om beeldende kunst, een goed boek, digitale media, film of theater: het is er te vinden! De Nieuwe Kolk biedt het Centrum Beeldende Kunst Drenthe, Bibliotheek Assen en Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk een prachtige plaats. Het gebouw is goed bereikbaar, er is volop parkeergelegenheid inpandig, een bewaakte fietsenstalling en er zijn volop aansprekende activiteiten te beleven. Ook om er simpelweg een krantje te lezen of een kop koffie te drinken in het café.

Voor meer informatie: www.denieuwekolk.nl

Het Drents Museum

Museum met een grote variëteit aan collecties. Belangrijkste onderdeel vormen de bodemvondsten uit de prehistorie en de Romeinse tijd.Daarnaast heeft het Drents Museum regelmatig unieke tentoonstellingen van wereldformaat.

Voor meer informatie: www.drentsmuseum.nl